Arternes Aarhus – Giv naturen en stemme!

Arternes Aarhus giver bynaturen en stemme ved at engagere hinanden i at blive ambassadør for en dyre- eller planteart, som lever i Aarhus.

Vi spørger ikke hvad naturen synes

Der bliver stadigt mindre plads til den vilde natur på planeten. Hvis vi gerne vil en verden, hvor også de kommende generationer kan glædes over naturens mangfoldighed, skal vi lære at leve i sameksistens. Byen er et godt sted at øve sig. Selvom en by som Aarhus først og fremmest er en ”menneske-tue”, er den også et sted, hvor mange andre dyr, planter og svampe lever. Når vi designer vores grønne områder eller bygger vores huse tager vi sjældent hensyn til de andre arter, men det kan vi gøre noget ved.

Med kreativitet og humor får naturen en stemme

Vi giver naturen en mulighed for at blande sig i debatten om, hvilken slags by Aarhus skal være. Gennem frivillige arts-ambassadører får arter som ræv, sølvmåge og lindetræ pludselig en talsperson. Ambassadørerne kan komme med gode råd, når der skal bygges nyt og være med til at styrke interessen for den mangfoldige bynatur. Med Arternes Aarhus vælger vi bevidst at bruge kreativitet og humor til at udfordre os til at tænke i nye baner. Vi oplever, at denne tilgang engagerer mange forskellige mennesker – også dem, som måske normalt ikke engagerer sig i natur-projekter.

Se denne film om initiativtager Nina Tofte Hansen og en helt særlig rejse til den danske ambassade i Berlin:

Se denne film om udnævnelsen af ambassadører for 2018:

Hvem er med?

  • Nina Tofte Hansen (initiativtager)
  • Morten Daus-Petersen (Ambassadør for Halsbåndsmus)
  • Katinka Fischer-Nielsen (Ambassadør for Mælkebøtter)
  • Ulla Søberg Jakobsen (Ambassadør for Vandrefalke)
  • Annbritt Jørgensen (Ambassadør for Pindsvin)
  • Jeppe Spure Nielsen (Ambassadør for Muldvarpe)
  • Anne Meta Nielsen (Ambassadør for Asketræer)
  • Ole Bramsen (Ambassadør for Gråkrage)


Det sker

Arternes Aarhus samarbejder med Naturhistorisk Museum gennem projektet Rethink Urban Habitats, som er en del af Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017. Vi holder jævnligt arrangementer og søger stadig efter flere ambassadører, f.eks. for Egetræ eller Prægtig Champignon. Skriv, hvis du er interesseret.

Du kan læse mere på projektets hjemmeside http://rodnet.org. I Facebookgruppen kan du følge med og melde dig som ambassadør.

Se indlæg om Arternes Aarhus

Kontakt

Nina Tofte Hansen
nina@rodnet.org