Vores eget forskningsprojekt undersøger Vaskeriet

Der er masser af initiativer i Sager der Samler, som gør en konkret forskel i verden. Men som regel kan vi kun fortælle om det som historier. Vi har ikke præcis viden om, hvordan Skraldecaféen, Social Sundhed, Arternes Aarhus, o.s.v. forandrer verden omkring sig og påvirker menneskers, lokalsamfund og velfærd. Derfor har vi nu skabt vores eget forskningsprojekt. I første omgang med udgangspunkt i Vaskeriet.

Formålet med forskningen er at undersøge, på hvilken måde Vaskeriet skaber værdi. Pia Stabell  og Katrine Knudsen startede Vaskeriet i fællesvaskeriet i boligforeningen Søvangen for lidt over et år siden. Det er en øvebane for udviklingshæmmede, et fællesskab for beboerne og naturligvis et vaskeri, hvor kunderne får rent vasketøj. Nu undersøger vi, hvordan Vaskeriet skaber værdi i forhold til de mange forskellige aktører, det er i berøring med. Det drejer sig om kommunen, boligforeningen, naboerne, lokalområdet, virksomheder, medarbejderne, medarbejdernes pårørende, o.s.v.

Forskningsprojektet ledes af Annemette Digmann og med Anne Meta Nielsen og Lene Sick Ejlersen som gennemgående bemanding. Derudover er der skabt en “læringsgruppe” med  deltagere fra Aarhus Kommune, CABI, FO-Aarhus og Sager der Samler.

Vi forventer at resultaterne af forskningsprojektet er klar i april.

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *