Vaskeriet åbnede vaskebutikken med musik og masser af gæster

Fællesskabet omkring Vaskeriet er vokset ud af rammerne i boligforeningens fællesvaskeri i Søvangen i Brabrand. De seneste par måneder har Pia, Katrine, Lotte, Raphael, Mie, Katja og Arne derfor arbejdet hårdt på at gøre et nærliggende butikslokale klart som “vaskebutik”. I går var der åbning, og stemningen var i top, da Katja klippede det røde bånd med borgmesterens guldsaks.

Udvidelsen er en enestående mulighed for at øge værdien af Vaskeriets arbejde og udvikle en bæredygtig forretning til gavn for både de udviklingshæmmede og for lokalområdet.

Vaskeriet har tre nemlig tre bundlinjer. Det leverer rent vasketøj til beboere i Søvangen og til kunder rundt omkring i byen. Vaskeriet er desuden en øvebane for Katja, Lotte, Mie, Arne og Raphael, som er udviklingshæmmede og gennem deres arbejde udvikler mod, evner og drømme til at finde sig tilrette og trives på en arbejdsplads. Sidst men ikke mindst er Vaskerietet fællesskab, der knytter forbindelser mellem beboerne i boligforeningen, bygger bro over fordomme og modvirker ensomhed.

Gennem udvidelsen vil Vaskeriet kunne styrke værdien af alle tre bundlinjer:

Kapacitet til at vaske mere vasketøj, især for erhvervskunder, betyder, at Vaskeriet får mere volumen i produktionen, så flere kan være beskæftigede. Mere kundekontakt giver mulighed for at øve sociale kompetencer. En større produktion betyder desuden en mere stabil indtægt fra vasketøjsforretningen og en større synlighed i Aarhus.

Flere opgaver giver bedre øvebaner. Et større lokale betyder, at Vaskeriet kan skabe bedre rammer for øvebanerne, og at øvebanerne kan udvides med flere typer af aktiviteter. Det vil gavne de udviklingshæmmede, der får flere muligheder for udvikling, og det skaber mulighed for at tage flere ind, som har særlige behov, f.eks. autister.

Mere plads til fællesskabet betyder, at der bliver mulighed for, at Vaskeriet kan lukke op for hele lokalområdet og f.eks. spise sammen med dem, der er ansat i boligforeningen og dem, som er ensomme og ikke har noget sted, at gå hen. Arbejdet med fællesskabet er helt centralt for Vaskeriet og med mere plads kan der nu på flere måder arbejdes med at udvikle fællesskaberne.

I fremtiden vil Vaskeriet stadig være åbent i Søvangens fællesvaskeri på Annettevej 2, 8220 Brabrand, hver tirsdag og alle øvrige dage i vaskebutikken på Louisevej 4, 8220 Brabrand.

Se indslaget fra TV2 Østjylland i forbindelse med åbningen:

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *