Nordisk Litteratursalon

Vi skaber et fællesskab med fokus på nordisk litteratur.

Det kan være tungt at stå alene

Nogle gange fører livet os steder hen, hvor vi står alene med de store eksistentielle spørgsmål. Ensomhed er et stort tabu og vanskeligt at komme ud af. Ensomhed fører tit til flere problemer, for eksempel følelse af mindreværd, misbrug av alkohol, arbejdsløshed, og det fører tit til flere helbredsmæssige problemer.

Litteraturen og fællesskabet løfter os

Vi ønsker at skabe et fællesskab, hvor den enkelte føler samhørighed og gennem gode samtaler og inspiration fra litteraturen, får mod på livet. Vi ønsker at skabe et fællesskab, som modvirker den ofte forekommende holdning “os og dem”. Vi ønsker gennem litteraturen at få en øget forståelse og empati for mennerskers forskellighed. Vi ønsker at tage den store kulturskat, som ligger i den nordiske litteratur, til os. Denne kulturgave kan også give os større forståelse for det samfund og den kultur vi er en del af.

Litteratursalonen skal være et forum og et fællesskab, hvor vores viden, kompetencer, “sult og længsler” og spørgsmål kommer i spil. Hvor man kan lære sig selv, andre og omverdenen bedre at kende og udvide sin horisont. Det man holder af får nemlig endnu højere værdi når man kan dele det med andre.

Vi vil gå på opdagelse … i tillid til, at man finder noget godt og få andre kvalitetssamtaler, end hvis man kun taler med sig selv. Vi vil dele erfaringer om temaer med udgangspunkt i litteratur, pirre ved nysgerrighed og lyst til at læse og få kendskab til nordisk litteratur.

Hvem er med?

  • Anna Jansson
  • Erik Petersen
  • Kristin Birkeland

Det sker

Initiativet er helt nyt og vi er ved at finde en form. Når vi er klar inviterer vi til mere. Hold øje med Sager der Samlers Facebookside.

Se indlæg om Nordisk Litterastursalon

Kontakt

Anna Jansson
annssia@gmail.com