Rapport: Når sårbare borgere indgår på lige fod

Fra 2015-18 har Sager der Samler været del af et projekt under Socialstyrelsen, der støttede partnerskaber mellem civilsamfundsorganisation og kommune. Målet var, at sårbare borgere skal styrkes i at udvikle sig fra marginaliserede til ligeværdige deltagere i almene, frivillige fællesskaber. Nu er den endelige rapport med læringen fra projektet udgivet af VIVE og Roskilde Universitet. Evalueringen har blandt andet fokus på de sårbare borgeres motivation og udbytte, og hvad der fremmer og hæmmer deres deltagelse.

Tre partnerskaber var med i projektet. Det var udover Sager der Samler, INSP! i Roskilde og Vimby i Hjortshøj. Alle tre havde det mål at skabe mulighed for, at de sårbare borgere kunne indtage nye roller i almene fællesskaber og deltage på lige fod med andre grupper af deltagere. I stedet for at skabe tilbud til specifikke målgrupper arbejdede de tre partnerskaber med at inkludere sårbare borgergrupper i fællesskaber med en mangfoldighed af deltagergrupper.

Evalueringen har både resulteret i en rapport og i et inspirationshæfte med de væsentligste pointer fra rapporten. Her kan man bl.a. læse, at det er afgørende alle – sårbar eller ej – at man bliver “mødt som et ligeværdigt menneske, der kan en masse fremfor udsat eller syg.”

Læs rapporten og i et inspirationshæftet her.

 

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *