Moesgaard Museum

På Moesgaard Museum bliver fortiden bragt til live i Aarhus. Museet, der er en attraktion i international klasse, inviterer dig til at gå på opdagelse i datidens menneske; gennem blandt andet old- og vikingetiden, op ad Evolutionstrappen og flere afvekslende udstillinger.

På denne side kan du under de forskellige overskrifter læse om tilgængeligheden for kørestolsbrugere hos Moesgaard Museum, samt finde praktisk information om blandt andet åbningstider og priser.

Tilgængelighed

Parkering

Der er otte handicapparkeringspladser, der ligger direkte overfor museets indgang.

Parkeringspladserne og stien hen til indgangen er belagt med løst grus og brosten, hvilket kan være besværligt at køre på.

Elevatorer

Der er elevatorer eller lifter til alle etager og alle udstillinger. Enkelte af dem har automatiserede døre, men de fleste skal åbnes manuelt, så her får man som kørestolsbruger formentlig brug for hjælp.

Elevatorerne er store nok til en minicrosser og 4-5 personer.

Lifterne er så små, at man kun kan være en enkelt person på dem ad gangen, og de ligger ofte på en afvej fra den tiltænkte rute gennem udstillingerne. Hvis man følges med andre, skal man derfor lige koordinere at mødes igen, når man har brugt en lift.

Toiletter

Der er handicaptoiletter ved alle toiletsektionerne i bygningen. De er store og har god plads.

De skilter dog ingen steder med, at der er handicaptoiletter, netop fordi de findes ved alle toiletterne. Det står på hjemmesiden, men hvis man ikke har været derinde og læse i forvejen, kan det virke forvirrende.

Døre

En del af dørene i bygningen er ikke automatiserede, og man kan derfor behøve hjælp for at åbne dem. Det er især ved pauserummene. Ved en af dørene er der en knap, man kan trykke på, så den åbner, men den sidder meget lavt og kan være svær at nå.

Udstillinger

Der er generelt plads nok til, at man kan komme rundt på alle udstillingerne i en minicrosser – nogle steder kræver det dog, at man er en rimelig rutineret kører, da der kan være smalle passager og skarpe hjørner.

Der er et godt gulv på størstedelen af udstillingerne. Enkelte af dem er dog med gulvtæppe, hvilket ikke er optimalt at køre på.

Ved nogle af udstillingerne kan der være problemer med at komme rundt, da visse stole og bænke sidder fast i gulvet og står i vejen.

Til mange af udstillingerne er der ophængt høretelefoner, så man kan høre information om dem. De hænger generelt i en fin højde, men ved nogle af dem er ledningerne for korte for kørestolsbrugere, da der kan være fastsatte bænke og lignende, der står i vejen for, at man kan komme tæt nok på.

Et lille antal udstillinger er opdelt ved at hænge store gardiner ned fra loftet. De kan være besværlige at komme igennem for kørestolsbrugere, især fordi man ikke nødvendigvis kan se, hvor man skal køre igennem dem.

Spisesteder

Der er mulighed for at købe mad og drikke i museets café. Caféen findes på samme etage som indgangen, i den modsatte ende bygningen.

Tilgængeligheden i cafeen er god. Der er en rampe ned til området, hvor bordene står, og der er stole i stedet for bænke, så de er til at flytte på for at skabe plads til kørestolsbrugere.

Skranken og kortlæseren er i en tilpas højde til, at man kan nå, hvis man sidder i kørestol.

Hjemmeside

På Moesgaards egen hjemmeside er der også en sektion, hvor man kan læse om deres tilgængelighedsforhold.

Praktisk information

Åbningstider

Mandag: Lukket

Tirsdag: 09.00 – 20.00

Onsdag: 09.00 – 20.00

Torsdag: 09.00 – 20.00

Fredag: 09.00 – 20.00

Lørdag: 09.00 – 20.00

Søndag: 09.00 – 18.00

Priser

Børn og unge under 18 år: Gratis

Voksne: 170 DKK

Studerende: 120 DKK

AarhusCARD: Gratis

Links

Klik her for at besøge Moesgaards hjemmeside

Klik her for at besøge Moesgaards Instagram-side

Klik her for at besøge Moesgaards Facebook-side

Klik her for at se Moesgaard Museum på Google Maps