Klima-X

Klima-X bæredygtigt modeshow

Vi fremmer den mentale grønne omstilling i Danmark.

Mange giver op før de er gået i gang

Temaet ”Klima” er for mange mennesker en uoverskuelig, vanskelig og tung størrelse, hvorfor mange på forhånd ikke tror de kan gøre den store forskel på individ-niveau og derfor giver op, førend de overhovedet er gået i gang med at omstille sig. Vi ved, at klimaet kommer til at ændre vores levevis og vores børns fremtid, bliver ikke den samme som den verden vi voksne har vokset op i.

Klimakampen skal være givende og inspirerende

Vi er en NGO, der arbejder og interesserer os for at fremme den mentale grønne omstilling i befolkningen. Klima-X vil gerne hjælpe samfundet på vej, til at have en klimavenlig indstilling til den omstilling vores samfund står overfor i forhold til klimaet. Klimakampen skal ifølge Klima-X ikke være ”sur” og ”hård” men være ”givende” og ”inspirerende”, da vi tror på at denne positive vej, vil få flere med på den grønne omstilling.

Vi ønsker at synliggøre konkrete tiltag, der er nemme og tilgængelige. Vi ønsker at nå langt og bredt ud til forskellige målgrupper, og vil tale på mange forskellige måder, idet vi tror på ”at tale vi til alle, vil medføre, at vi taler til ingen”. Derfor vil hver konkret klimaide og kampagne være skræddersyet en bestemt målgruppe.

Klima-X er grundlagt af Merete Holmvard Jensen, som netop ville bruge sit arbejdsliv på at gøre nogle konkrete klimatiltag, der kan være med til at forme en positiv fremtid, for hendes børns fremtid og give denne generation mulighederne for en lys, aktivistisk og håbefuld fremtid i en ellers kompleks verden.

Drømmen for Klima-X er at klimavenlig livsstil og klimaviden bliver mainstream i befolkningen. At alle gør en stor eller mindre indsats for at ændre på deres egne uhensigtsmæssige klimavaner og tør kaste sig ud i at ændre vaner, der kan give deres børn og klimaet bedre vilkår.

Se denne video med klimatips fra Klima-X YouTube-kanal:

Se denne video med en introduktion til Klimastemmer på Radio4:

Hvem er med?

  • Merete Holmvard Jensen

Det sker

Klima-X arbejder med radio og video-produktion, live events, klimakampagner og kurser/workshops der henvender sig til dem der gerne vil have mere klimaviden, samt få konkrete værktøjer til at leve et mere klimavenligt liv.

Et af de tiltag der er startet i Klima-X er bl.a. Klimastemmer som er et radioprogram på Radio4, der fremhæver og portrætterer mennesker der arbejder eller interesserer sig for klima, miljø eller bæredygtighed. Klimastemmer giver den personlige historie bag klimakampen krydret med klimaviden.

Se mere på klima-x.com

Se indlæg om Klima-X

Kontakt

merete@klima-x.com
28512042‬