Gladere Gader

Vi eksperimenterer med at bruge cyklen til at skabe mere glæde, fællesskab og klimahandling i Aarhus.

Vores bymiljø er domineret af biler

Verden kalder på radikalt nye svar. Det gælder også vores bymiljø. For det første er det domineret af biler, utryghed og en alt for høj CO2 belastning. Og for det andet er det et miljø, hvor forretnings- og byliv langsomt tyndes ud, og hvor fællesskaber og munter løssluppenhed har stadig trangere rum at boltre sig på.

Lad os skrue ned for tempoet og op for glæden

Vi ønsker at forvandle byens gader til livskraftige, glade og smukke byrum hvor fællesskaber og deltagelse i byens beslutninger får den allerbedste næring. Vi ser for os en midtby hvor tempoet er sat ned og glæden, nysgerrigheden og trygheden sat op. En by hvor cyklen – og andre “bløde” CO2 neutrale transportmidler – er de foretrukne. Derfor er en væsentlig reduktion af  biltrafik i midtbyen væsentlig for os. Og så har vi en drøm om at Aarhus kan blive inspirationskilde – som by- og transport miljø – for resten af verden.

Se denne video om Gladere Gaders månedlige cykeltur rundt i byen:

Medieomtale

Gladere Gader: Cyklister sætter fokus på bytrafikken (Aarhus Panorama, 29/1 2020)

Hvem er med?

  • Josephine Marquardt
  • Mads Ole Dall
  • Sune Scherfig
  • … og mange flere 🙂

Det sker

Gennem det sidste års tid, har vi den første søndag i måneden arrangeret en cykeltur rundt i byen for alle der har lyst. Vi mødes på Store torv kl. 12 ofte til kaffe og Croissanter og kører så rundt i en del af midtbyen med musik, smil, balloner og masser af go snak under turen. Men vi vil mere end det. Derfor har vi nu et par initiativer i støbeskeen. Et dem er at etablere en “bamsecykelsti” på Nørreallé, for at illustrere behovet for at skabe sikre forhold for cyklisterne. Et andet er at lave tema-cykelture i midtbyens bydele, sammen med fællesrådene.

Se mere på gladeregader.dk

Se indlæg om Gladere Gader

Kontakt

kontakt@gladeregader.dk
Josephine: 22163210
Mads: 40581311
Sune: 26731373