Forskningsrapport om Vaskeriet publiceret i videnskabeligt tidsskrift

Vores forskningsprojekt om initiativet ‘Vaskeriet – en øvebane for udviklingshæmmede’ er nu udkommet som artikel i det videnskabelige tidsskrift ‘Samfundslederskab i Skandinavien’.

Redaktør Preben Melander skriver i det redaktionelle forord, at artiklen “forholder sig til Ledelsesreformens anbefaling om at involvere borgerne og medarbejderne mere i reformprocessen. Erfaringer viser, at det ofte er svært at få borgerne og medarbejderne til aktivt at spille sammen, bl.a. fordi aktørerne ikke kan se fordelen ved frivilligt at indgå i processen på det offentliges betingelser. Til trods herfor bringer artiklen nogle levende eksempler på, at det faktisk er muligt, hvis ”systemet” undlader at styre processen oppefra og lader kreativiteten blomstre nedefra.”

Titlen på artiklen er: ”Dem der siger, at det ikke kan lade sig gøre, skal lade vær’ med at afbryde os, der allerede er i gang”. Det er også Vaskeriets motto og understreger en af artiklens pointer. Nemlig, at det kræver mod og vedholdenhed at skabe forandring i sampil med etablerede fagligheder og institutioner.

Tak for flot arbejde til Annemette Digmann og vores husforskere Anne Meta Nielsen og Lene Sick Ejlersen. God læselyst!

Download artiklen her:
”Dem der siger, at det ikke kan lade sig gøre, skal lade vær’ med at afbryde os, der allerede er i gang”

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *