2liv

Vi styrker tryghed, empati og fællesskab ved at hjælpe unge og ældre til at bo under samme tag.

Mange ældre bor alene og unge mangler bolig

I dag ser man flere ældre, der bor alene i store lejligheder, og føler sig alene når man kommer hjem. Samtidig søger mange unge efter et godt sted at bo, og tager sig tit til takke med dyre og små værelser. De to grupper kan hjælpe hinanden ved at flytte sammen.

Unge og ældre kan skabe hyggelige rammer for hinanden

2liv går ud på at ældre og unge i alderen 18-29år flytter sammen. Det skaber liv og giver et frisk pust til hjemmet, hvor de to grupper kan hjælpe og lære af hinanden. Det er en måde at bryde stilheden på, som hersker over hjemmet, hvis man bor alene og har en følelse af ensomhed. En man kan dele alle hverdagens hyggestunder med som at lave kaffe, handle ind og nyde et måltid mad sammen. Det skaber trygge og hyggelige rammer for begge parter, hvor begge har en empatisk og ligeværdig tilgang til hinanden.

Drømmen med projektet er at åbne op for en ny tilgang til måden at bo sammen på. I dag bor man ofte med sin egen aldersgruppe. Den norm skulle gerne brydes med 2liv, så de to grupper kan lære – og dele hinandens værdi, så Danmark forsat er et sted med gode gamle danske traditioner.

Hvem står bag?

  • Mathies Jeppesen


Det sker

initiativet er stadig i opstartsfasen og søger ældre der vil deltage i et prøveforløb, hvor betingelserne for prøveforløbet er helt op til den ældre.

Se indlæg om 2liv

Kontakt

Mathies Jeppesen
30259093
mathies95@live.dk